YOGAPLAY

“Just a spoonful of sugar helps the medicine go down…”

Yoga is een serieuze aangelegenheid en dat is ok, maar soms leer je het best als het medicijn in een snoepje verstopt zit. En soms is dat snoepje een yogafeestje ūüėČ . It’s¬†supercalifragilisticexpialidocious!

Gewoon afkomen en meespelen.
Geen intake, geen afspraak, no nonsense!
We verwelkomen je graag een 15-tal minuutjes voor de les begint, zo kan jij je rustig installeren en kunnen we tijdig beginnen.

Betalen kan steeds per losse les, 10 beurtenkaart of abonnement.

Lees hieronder alles over de verschillende lessen, kies wat bij jou past en kom af!

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga is een vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden door het principe van vinyasa (bewegen op je ademhaling).

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als ‚Äúbootcampyoga‚ÄĚ of ‚Äúpower yoga‚ÄĚ. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

Kies in het uurrooster je niveau: beginner, all levels of advanced. Twijfel je over het geschikte niveau? We adviseren je graag!

Yin Yoga

Yin Yoga staat voor lang aangehouden stretches (tot wel 5 minuten) die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning.

Yin yoga is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt om de dag mee te be√ęindigen!

Op maandag geeft No√© “Yin Therapy”,¬†een les waarin veel informatie over de uitwerking van de set op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam gegeven wordt en er ook technieken uit de triggerpunt-therapie ge√Įntegreerd worden. Om ook die diepzittende “knopen” los te werken en nog meer “free flow of energy” te cre√ęren!

Elke laatste maandag van de maand krijgt deze les een restoratief karakter. De houdingen worden langer aangehouden en het lichaam wordt in de houdingen volledig ondersteund. Kort samengevat: het equivalent van yoga-dutjes! Ideaal om je lichaam even volledig te resetten en extra diep te ontspannen. Opgelet! De les duurt de laatste maandag van de maand dus ook 15 minuten langer!

Op donderdag geeft Kevin “Yin & Chill“, een les die de focus legt op alles wat je andere sporten of lange yogastijlen ondersteunt. De focus ligt afwisselend op knie√ęn, heupen, rug en bovenlichaam.

DNA Yoga

DNA. Definitely Not Ashtanga. (Al gaan er ook stemmen op dat yoga je DNA zou be√Įnvloeden, maar dat laten we in het midden.)

Een Ashtanga les, maar dan beter. De les is gebaseerd op de Ashtanga Flow, maar vult deze aan met functional movement en mobility work. De yogaworkout die jouw practice naar een hoger niveau tilt! Come and have fun!

Deze les is geschikt voor alle niveaus, voor elke houding/beweging worden verschillende opties aangereikt, zodat je zelf kan ontdekken waar jouw grens ligt.

Gentle Flow

Zachte, vloeiende bewegingen brengen je afwisselend naar stabiliserende en relaxerende houdingen die kort worden vastgehouden om stress los te werken en de functionaliteit van je lichaam te herstellen.

Een heerlijk rustige les om op woensdag de week te breken met een dosis frisse energie of op vrijdag de week af te sluiten en het weekend ontspannen te beginnen. Adem, laat los, voel je kracht, geniet.

Deze les is heel toegankelijk en ideaal voor beginners, prille zwangeren, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment van rust zonder aan dynamiek in te boeten.

Just Yoga

Just Yoga! Gewoon yoga. Elke les begint met aandacht voor je ademhaling¬†en enkele Yinne houdingen¬†om spanningen in je benen, heupen en rug¬†los te werken. Vervolgens laten we de energie door je lichaam stromen door middel van een pittige doch toegankelijke¬†Yange flow van vloeiende bewegingen op het ritme van je ademhaling.¬†Een juiste uitvoering (= Just Yoga!) van elke houding op maat van jouw mogelijkheden krijgt veel aandacht!¬†De vrijgemaakte energie kanaliseren we nadien via pranayama (= ademhalingscontrole) of meditatie en afsluiten doen we met een deugddoende relaxatie. √Ālles was een yogales moet hebben dus om je een optimale ervaring te bezorgen zonder je te loom te maken, zodat je de rest van de dag de beste versie van jezelf kan zijn!

Zwangerschapsyoga

Aangepaste yoga voor tijdens de zwangerschap, zodat je fit blijft en optimaal voorbereid naar de bevalling kan toeleven.
Onder begeleiding van een ervaren vroedvrouw!

! Deze lessen zijn zinvol vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap.  Voor die tijd ben je nog van harte welkom in de Gentle Flow op woensdag of vrijdag.

Elke laatste woensdag van de maand is het partnerles en mag je partner (of een vriendin of familielid) meekomen.

OPGELET! Indien je een klever van je ziekenfonds meebrengt naar je eerste les, betaal je slechts 5 euro per les (ipv 15 euro). We werken niet met een 10-beurtenkaart voor deze lessen, aangezien je nooit zeker weet wanneer het kleintje zich aandient. Je bent dus ook niet verplicht wekelijks naar de les te komen.

Prijzen YOGAPLAY

Losse les: 15 euro
10-beurtenkaart: 110 euro (1 tot 2 lessen per week)
Maandabonnement: 90 euro (2 of meer lessen per week)

3-maandenabonnement: 260 euro + 1 week
6-maandenabonnement: 510 euro + 2 weken
Jaarabonnement: 960 euro + 4 weken

UITZONDERINGEN

Zwangerschapsyoga
Bij afgifte van een klevertje van je ziekenfonds betaal je slechts 5 euro/les!

Voor speciale lessen, events en workshops gelden andere tarieven. Deze worden telkens duidelijk vermeld bij aankondiging.

Pin It on Pinterest