DE MAGIE VAN HANDEN OP JE HUID

Een massage is een van de mooiste cadeau’s die je kan geven, aan een ander én jezelf!

Massage zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt, het ontspant en geeft energie.

Aangeraakt worden met aandacht, dat doet gewoon goed.

Tijdens een massage ga je rustiger ademen, verdwijnen belemmerende gedachten uit je hoofd en verminderen gevoelens van stress.

Massage voedt lichaam en geest!

Reflexologie

Een reflexzonebehandeling gaat uit van het gegeven dat alle delen van het lichaam (organen, klieren, zenuwbanen, gewrichten, etc.) in verbinding staan met bepaalde zones op de voeten, handen, hoofd en gelaat.  Door op deze zones te masseren wordt het zelfherstellend vermogen van het organisme gestimuleerd.  Deze technieken leveren snel resultaat op en bieden vaak een alternatief als iemand last heeft van dermate erge pijn dat het betroffen gebied zelf niet te behandelen is.  Zo kan men bijvoorbeeld een rugblokkade masseren via de handrug of de spijsverteringsorganen beïnvloeden via de voeten.  Een reflexzonebehandeling van het hoofd brengt het gehele lichaam in balans en in het gelaat is zelfs een liftend effect mogelijk.

Deze massagevorm is ook ideaal voor wie weinig tijd heeft (kan als lunchbreak!) of voor wie liever niet uit de kleren gaat.

Voetreflex / Chinflex
De Chinese voetmassage behandelt zowel de reflexzones op de voeten alsook de meridiaanbanen en de acupunten (oa tegen slapeloosheid, diabetes etc.) op de onderbenen en in het gebied rond de knie.
De behandeling start met een warm voetenbad met Chinese kruiden zodat de spieren ontspannen en de qi-flow (energiestroom) gestimuleerd wordt. Vervolgens worden voeten, onderbenen en het gebied rond de knie uitgebreid gemasseerd met doeltreffende technieken. Deze combinatie maakt dat het lichaam intens en in zijn totaliteit behandeld wordt.
Een Chinese voetreflexmassage is ontspannend, doeltreffend en effectief.
Prijs: € 45,- (incl. kruidenvoetbad – 45 min.)

Handreflex
Voetreflex is in het Westen inmiddels algemeen bekend geraakt, hand- en hoofdreflex zijn vaak nog onbekend. Toch is een Chinese handreflexbehandeling een aangename, zachte behandelingsmethode die vooral effectief blijkt – net zoals een voetreflex – wanneer men in een bepaald gebied dermate pijn ervaart, dat een lokale behandeling onaangenaam is.  Vooral de rug is prima te behandelen via de handen, maar ook de organen kunnen gestimuleerd worden.
Een handreflexbehandeling begint met een warm handbadje en wordt uitgevoerd met de guashatool (jadesteen).
Prijs: € 25,- (incl. verzachtend handbad – 25 min.)

Gelaatsreflex
Een gelaatsreflexbehandeling is een heel zachte, aangename, ontspannende massage van het gelaat waarbij het doel voornamelijk het ontspannen van de gelaatsmusculatuur is. Doordat de gelaatsspieren zich ontspannen verzacht de gelaatsuitdrukking en worden expressierimpels minder uitgesproken.
De behandeling begint met een reiniging van het gelaat (verwijderen van make-up), vervolgens wordt een verzachtende olie aangebracht en dan wordt er gemasseerd met de guashatool (jadesteen).
Prijs: € 30,- (incl. reiniging – 30 min.)

Hoofdreflex
Net zoals handreflex, is een hoofdreflexbehandeling nog niet zo ingeburgerd als de alombekende voetreflex. In de Chinese visie komen de verschillende zones op de hoofdhuid overeen met bepaalde gebieden (of organen) van ons lichaam. Ook bij spanningshoofdpijn en migraine kan een hoofdreflexbehandeling uitkomst bieden.
Bij een hoofdreflexbehandeling wordt de volledige hoofdhuid manueel en met de guasahtool (jadesteen) krachtig gemasseerd.
Deze behandeling kan uitgebreid worden met een massage van de acupunten op het oor.
Prijs: € 30,- (standaard, 30 min.) / € 45,- (hoofd-en-oor, 45 min.)
Therapeutische massage

Bij een therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken uit oa de Tuina [twienah], Shiatsu en Deep Tissue massage: het masseren van bepaalde lichaamszones of spieren, het stimuleren van acupunten en het onschadelijk maken van triggerpoints, mobilisaties en manipulaties alsook tracties van de gewrichten.  Aanvullingen zoals moxibutie (warmte-acupunctuur), guasha (massage met een tool uit jadesteen), cupping (het plaatsen van glazen cups op het lichaam) en het uitwendig gebruik van kruiden(olie) worden waar nodig in combinatie met de therapeutische massagetechnieken toegepast.

Het resultaat is een verbeterde circulatie, een toename van mobiliteit door het ontspannen van de spieren en een verhoogde productie van gewrichtssmeer, er is een positief effect op het bindweefsel en de zenuwbanen alsook mentaal, emotioneel en intellectueel.

Heb je last van fysieke klachten (migraine, spanningshoofdpijn, RSI, lage rugpijn, frozen shoulder, tennis- en golfelleboog, fibromyalgie, spijsverteringsproblemen, luchtwegaandoeningen, …) kan een krachtige therapeutische massage verlichting brengen.  Ook preventief voor wie zijn lichaam regelmatig zwaar belast (intensief sporten, fysiek zware arbeid, …)!

Prijs: € 35,- (30 min.) / € 45,-  (45 min.) / € 55,- (60 min.)

Holistische ontspanningsmassage

Onze holistische massage ontstond als resultaat van de optelsom van alle technieken die we aanleerden.  Er zitten invloeden in van de Balinese en Thaise massage, maar we nemen hier ook belangrijke reflexzones op handen, voeten en hoofd mee.  We stemmen deze massage qua intensiteit en werkwijze in overleg af op het moment.

Bij een ontspanningsmassage staat de ontspanning van het lichaam centraal.  Geen speciale therapeutische methodes, geen intensieve behandelingstechnieken, enkel deugddoende massagegrepen om je evenwicht te hervinden.  Je spieren ontspannen zich, je doorbloeding en lymfestroom verbeteren, afvalstoffen worden verwijderd en ook je geest kalmeert.  Kortom, voor iedereen!

Een gezond lichaam heeft geen nood aan allerlei therapievormen.  Soms volstaat het simpelweg om het lichaam geregeld te ontdoen van dagelijkse spanningen die ontstaan ten gevolge van negatieve stress.  Zo blijft een gezond lichaam ook in balans!

Prijs: € 55,- (60 min.) / € 80,- (90 min.)

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap kan een massage extra deugddoend zijn: even een momentje voor jezelf, je lichaam optimaal laten ontspannen en pijntjes en andere ongemakken verminderen.

“Gewone” massages zijn in deze periode niet altijd geschikt of toereikend. Daarom bieden we specifieke zwangerschapsmassages aan.

Deze massages worden gegeven door Karin, vroedvrouw, craniosacraal therapeut en zwangerschapsyogadocent.

Prijs: € 55,- (60 min.)

Pin It on Pinterest