Noemi Schoefs

 

“Finding balance between respect and challenge”

Als kind al was ik heel erg geïnteresseerd in het spirituele en had ik een bijzonder grote connectie met de natuur. Yoga kon echter op weinig interesse rekenen, ik danste liever en deed dat dan ook veel. Op dansstages kwam ik weleens in aanraking met yoga en dat was wel leuk, maar ja, het was geen dansen.

Na een auto-ongeval als prille twintiger kreeg ik van mijn fysiotherapeute het advies yoga te gaan doen. Aanvankelijk had ik daar nogal wat weerstand tegen. Yoga, was dat niks zweverigs voor oudere vrouwen die de weg wat kwijt waren? (nvdr, “oudere vrouwen” was in mijn jonge ogen een verzamelnaam voor vrouwen van mijn huidige leeftijd, intussen weet ik dat wij vrouwen eigenlijk gewoon altijd meisjes blijven 😉 )

Enkele omzwervingen via verschillende yogastijlen later, landde ik uiteindelijk – eerder toevallig – in een ashtanga yogales en werd op slag verliefd op deze pittige yogatraditie. Dit was alles wat ik al die tijd gemist had: vloeiend, zweterig, een fysieke uitdaging, krachtig, … voor het eerst sinds lange tijd was ik weer “in the zone”.

Bij gebrek aan een ashtanga teacher in de buurt, schreef ik me enige tijd later in voor een verdiepende (teacher) training. Kwestie van thuis veilig en correct te kunnen oefenen. In de periode die daarop volgde liep mijn nieuwe passie systematisch verder uit de hand tot les geven uiteindelijk mijn voltijdse bezigheid werd.

Vanuit mijn achtergrond in de danswereld (en bijhorende hypermobiliteit) én mijn revalidatieproces na het ongeval werd veilig yoga beoefenen mijn stokpaardje. Voortdurende internationale bijscholing en dagelijkse research maken van mij de – ietwat atypische – “yogajuf” die ik ben. Of je nu aan het begin staat van deze wonderlijke reis of al jaren aan yoga doet, ik begeleid je graag.

Mijn lessen zie ik zelf het liefst als een combinatie van oog voor detail en een uitdaging op maat. Ik plaats je in een veilig kader en doorspek het geheel met weetjes over je lijf en/of je mind, maar ook met grapjes, want té serieus past niet bij mij. Ik zal je aanmoedigen om de challenge met jezelf aan te gaan in vol respect voor je lichaam en zo (her)vind jij balans. Maar bovenal hoop ik je pure yogafun te laten ervaren!

Wanneer ik niet op de mat sta of les geef, roer ik graag in de kookpotten of knuffel ik met Lola, Faël en Vinnie (onze honden). En dan is er ook nog Kevin die aandacht moet krijgen 😉 .

Als je graag nóg meer over mij te weten komt, kan je altijd eens een kijkje nemen op mijn persoonlijke Instagram-account en mocht je een vraag hebben dan mag je mij natuurlijk ook altijd mailen!

Heel veel liefs en graag tot op de mat!
Noé

Pin It on Pinterest